Om Dawa

Dawa Däck AB är en av Sveriges största grossister inom däckfackhandeln.

Vi levererar däck till merparten av de större kedjorna inom gummi-fackhandeln såsom Euromaster, First Stop, Däckia, Däckringen m fl, men även till fristående gummiverkstäder .

Vårt främsta märke är Kumho Tyre där vi innehar agenturen för den svenska marknaden. För att ha ett så komplett sortiment som möjligt så har vi även Greenmax, Roadstone och Westlake i huset. På LV-sidan är det Kumho Tyre och Linglong som är våra primära varumärken.   

Dawa Däck ingår idag i en bolagsgrupp som heter Klintberg & Way. I gruppen finns ytterligare två bolag som verkar inom däckbranschen - KW Wheels AB och ProImp AB. Vi har idag ett mycket nära samarbete och tillsammans har vi utvecklat E-handels sajten dawero.se. Där kan vi erbjuda Er ett komplett sortiment av däck, fälg och kompletta hjul.

Bilhandeln i Sverige utvecklas hela tiden och idag levererar många bilhandlare däck till nya och begagnade bilar. Vi samarbetar med flera ledande bilhandelskedjor men även med fristående bilhandlare.

Vår målsättning är att ha ett brett sortiment för att tillgodose en så stor del av marknaden som möjligt. Med dawero.se kan vi idag erbjuda allt från budget till premium. Där finns även fälgar, MC-däck, LV-däck, specialsortiment, kompletta hjul, tillbehör mm - En "One stop shop!"


Huvudägare: Anders Hedin Invest AB - Klintberg & Way

VD: Hans von Garaguly

Grundat: 1972

Lagerkapacitet: 330 000 däck

Omsättning: ca 300 000 000

Antal anställda:  50

Huvudkontor: Göteborg

Antal återförsäljare: ca 1 300

Laddar